| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 233 92 26 Конзуларна надлежност
Е-mail: embassy.minsk@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Традиционални Међународни добротворни божићни базар

Среда, 2. децембар 2018. године

У Минску је, у организацији Минског међународног женског клуба супруга амбасадора, дипломата и међународних представника, 2. децембра 2018. године, одржан традиционални Међународни добротворни божићни базар.
Мински међународни женски клуб реализује бројне хуманитарне и добротворне активности које су усмерене на помоћ и подршку деци са посебним потребама, инвалидима као и породицама са више деце. У оквиру наведених активности, сваке године се традиционално организује Међународни добротворни божићни базар, а приходи који се прикупе од прилога, продаје сувенира и лутрије дају се у хуманитарне и добротворне сврхе.
Овогодишњи добротворни базар је, у присуству представника из 28 амбасада,  отворила супруга министра иностраних послова Р.Белорусије, Вера Пољакова-Макеј.
Амбасаду Р.Србије представљале су супруге амбасадора, госпођа Смиља Ковачевић, изасланика одбране, госпођа Славица Момчиловић и саветника, госпођа Наташа Цревар, које су дале новчане прилоге и поклоне у роби. 


Сусрет амбасадора В.Ковачевића са директором белоруске фарме „Богуденко“, Д.М.Богуденком

Понедељак, 19.11.2018. године

Амбасадор Р.Србије Вељко Ковачевић је примио Дмитрија Богуденка, белоруског фармера из Гродњенске области, који обрађује посед од 60 хектара.
На наведеном поседу, на парцели од 20 хектара, господин Д.Богуденко је посадио семе шећерне репe, српско-белоруске производње.
У разговору са амбасадором В.Ковачевићем, господин Д.Богуденко је нагласио своје изузетно велико задовољство приносом шећерне репе, који је био преко 20 тона по хектару, као и степеном дигестије од 16.5 %.
Семена типа „Конус“ и „Смежо“ су резултат заједничке производње и примене науке у пракси, српске компаније „Smedex“ и РУП „Научно-практични центар Националне академије наука Р.Белорусије за пољопривреду“.
Господин Д.Богуденко је изразио спремност да о резултатима које је постигао обавести произвођаче у Р.Белорусији и Руској Федерацији.
Посебно је, такође, нагласио да, има велико задовољство, да љубав и поштовање које гаји према Р.Србији и српском народу, може на конкретан начин да искаже, овог пута, кроз заједничко српско-белоруско семе а истовремено је са великим познавањем и емоцијама говорио о Р.Србији.
Амбасадор В.Ковачевић је нагласио да сарадња у области примене науке у пољопривредној производњи може послужити као пример сарадње две братске и пријатељске земље и у многим другим областима.


 


VI међународни форум „Светост материнства“

16. новембар 2018. године.

У Минску је 14. и 15. новембра 2018. године одржан VI међународни форум „Светост материнства“. Форум се одржао у организацији фондација „Андреја Првозваног“ (Руска Федерација) и „Браћа Карић“, као и уз подршку Министарства рада и социјалне заштите Р.Белорусије и Минског градског извршног комитета. “. Главна тема овогодишњег Форума је била породица, њен значај, тенденције и перспективе развоја у савременом свету
Делегацију Р.Србије су представљали народни посланици Дубравка Филиповски, Стефана Миладиновић, Драгомир Карић и амбасадор Р.Србије Вељко Ковачевић.
Приликом церемоније отварања Форума, народна посланица Д.Филиповски је прочитала поздравно писмо председнице Народне скупштине Р.Србије, М.Гојковић. У свом говору, Д.Филиповски је нагласила значај породице у Р.Србији, и навела напоре које Р.Србија улаже у очување и унапређење вредности породице.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова