| |     русский | english  
Насловна
ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ У Р. СРБИЈИ 16. МАРТА 2014. ГОДИНЕ

Обавештавамо држављане Р. Србије на раду и боравку у Р. Белорусији да је председник Р. Србије Т. Николић расписао парламентарне изборе у Р. Србији за 16 март 2014. године.

Предвиђена је могућност да на њима на изборним местима  у иностранству гласају држављани Р. Србије који се тамо налазе на раду и боравку. Да би се то остварило треба испунити следеће услове: да су грађани уписани у бирачки списак код надлежног органа у земљи, да се пријаве преко ДКП да ће гласати у иностранству и да се пријави најмање 100 бирача.

У том циљу позивамо држављане Р. Србије на раду и боравку у Р. Белорусији да се најхитније, а најдаље до 14. фебруара о.г.,  пријаве Амбасади Р. Србије у Минску. Уколико се до тада пријави најмање 100 бирача приступило би се отварању бирачког места у Амбасади РС у Минску.

За све допунске информације о одржавању избора грађани се могу обратити директно отправнику послова Амбасаде Р. Србије у Минску Властимиру Ђуричанину, лично, телефоном или на неки други начин.

Такође указујемо да грађани могу електронским путем  проверити да ли су уписани у бирачки списак у земљи увидом у Јединствени бирачки списак који се налази на званичној Интернет страници Министарства правде и државне управе – www.mpravde.gov.rs., а све релевантне информације за спровођење избора могу се наћи на сајту Републичке изборне комисије www.rik.parlament.gov.rs.

Молимо да о предњем обавестите и Ваше пријатеље и познанике на раду и боравку у Р. Белорусији.

Минск, 06. 02. 2014.
 


Верзија за штампу
Архива вести
СТУПИЛИ НА СНАГУ ЗАКОНИ О ПРИВАТИЗАЦИЈИ И СТЕЧАЈУ
ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ У Р. СРБИЈИ 16. МАРТА 2014. ГОДИНЕ
УЧЕШЋЕ "СИМПА" НА САЈМУ НАМЕШТАЈА У МИНСКУ