| |     ћирилица | english  
Naslovna
Выезд граждан Сербии за рубеж

ULAZAK U BELORUSIJU

Između R. Srbije i R. Belorusije na snazi je bezvizni režim (za sve vrste pasoša) za boravak  do 30 dana. Za slučajeve kada je potrebna viza (školovanje, stručno usavršavanje, zapošljavanje i dr.) viza je besplatna i dobija se u Ambasadi R. Belorusije u Beogradu. Prilikom ulaska u R. Belorusiju na graničnom prelazu obavezno se popunjava emigraciona karta (služi za registraciju) koju treba nositi sa sobom u pasošu sve do izlaska iz Belorusije, kada se vraća pograničnom službeniku. Za boravak duži od pet dana obavezna je u roku do pet dana  registracija kod policijskih organa. Registracija se u slučaju privatnog smeštaja obavlja u Upravi za strance MUP-a prema mestu boravka, a u slučaju hotelskog smeštaja prijavu obavlja  hotelska administracija.

Stranci koji doputuju u dane vikenda, državnih praznika i drugih neradnih dana  i (ili) na period do pet običnih  (radnih dana), ako se njihov povratak iz Belorusije bude odvijao u toku tih dana, ne podležu obavezi registracije boravka kod policije.

Obavezna je beloruska polisa zdravstvenog osiguranja koja se kupuje na graničnom prelazu prilikom ulaska u zemlju. Košta oko 1 evro za dan boravka i pokriva troškove prevoza do zdravstvene ustanove i pružanje nužne, hitne medicinske pomoći i lečenja. Polise srpskih osiguravajućih organizacija o međunarodnom zdravstvenom osiguranju u R. Belorusiji se ne priznaju.
 

 

Aktuelne vesti o putovanjima građana Srbije u inostranstvo možete potražiti OVDE.

 

Vize za inostranstvo i informacije o državama

Opšte preporuke pre polaska na put

Važenje vozačkih dozvola R. Srbije u susednim i zemljama EU

Ostvarivanje zdravstvene zaštite u inostranstvu

Epidemiološka situacija u svetu

 

  

Za dodatna obaveštenja, molimo obratite se Konzularnom odeljenju Ambasade.


Версия для печати
Консульские услуги
Все меры контроля и ограничения на въезд в Республику Сербия в связи с инфекционным заболеванием COVID-19 прекращают свое действие
Режим въезда в Республику Сербия для сербских и иностранных граждан с целью осуществления деловой поездки
Режим въезда в Республику Сербия для иностранных граждан и граждан Республики Сербия
Консульская юрисдикция
Паспорта
Въезд в Сербию - визы
Таможня
Гражданство
Статусные вопросы
Заверение документов
Военная обязанность
Другие консульские услуги
Выезд граждан Сербии за рубеж
Прайс-лист консульских услуг
Формуляры