Printer Friendly Version Списак адвоката у Републици Белорусији @ 3 April 2024 10:08 AM

Имајући у виду учесталост обраћања странака Министарству спољних послова Републике Србије ради прибављања контакт података иностраних адвоката који говоре српски и енглески језик, обавештавамо вас да нас је Белінюркалегія, која пружа правну помоћ страним држављанима, лицима без држављанства, као и страним правним лицима на територији Републике Белорусије ради остваривања и заштите њихова права,  званично обавестила да наше држављане заинтересоване за ангажовање адвоката у Републици Белорусији упутимо на следеће адвокате, који нажалост не говоре српски језик, али по потреби, ангажују преводиоца који говори одговарајући језик, тако да језичка баријера није препрека за комуникацију и пружање правне помоћи.
Напомињемо да се не ради о адвокатима Амбасаде Републике Србије у Минску, нити о адвокатима које препоручује Амбасаде Републике Србије у Минску, односно да ово дипломатско-конзуларно представништво не сноси одговорност за евентуалну некомпетентност ангажованих адвоката или за могући неуспех у поступку у ком су ангажовани. Амбасада Републике Србије у Минску не преузима никакву одговорност за професионалност, интегритет, углед или квалитет услуга адвоката који су наведени овде.
Колектив Белінюркалегія се састоји од 5 правника који пружају правну помоћ у:
- упису наследних права у иностранству и у Републици Белорусији, укључујући тражење наследника и генеалошко истраживање;
- накнади штете која је нанета имовини или здрављу током боравка у иностранству или на територији Републике Белорусије;
- питањима породичних правних односа држављана различитих држава;
- вођењу кривичних и управних предмета страних држављана и лица без држављанства који су ухапшени на територији Републике Белорусије;
- споровима у којима су странке правна лица различитих држава;
- добијању пензије из иностранства.
Адвокат Жихар Марина Францевна специјализована је за вођење пензионих предмета, а такође води предмете (укључујући наследство) у Енглеској, САД, Канади, Белгији, Чешкој, Италији, Литванији, Русији. Има велико искуство у вођењу кривичних предмета. Говори енглески на нивоу А2. Контакти: Емаил: bellaw@belinur.by; телефон: +37517-3576920; факс: +37517-3946231.
Адвокат Русак Людмила Антоновна води предмете (укључујући наследства) за САД, Канаду, Енглеску, Немачку и земље Латинске Америке. Говори енглески на нивоу А2. Контакти: Емаил: bellaw@belinur.by; телефон: +37517-3514693; факс: +37517-3946231.
Адвокат Цыпичева Светлана Викторовна специјализована је за решавање предмета за надокнаду штете, као и за случајеве (укључујући наследства) у Румунији, Мађарској, Чешкој, Бугарској, Белгији, Немачкој, Аустралији, Летонији, Литванији, Естонији и Русији. Говори енглески на нивоу А2. Контакти: Емаил: bellaw@belinur.by; телефон: +37517-3514693; факс: +37517-3946231.
Адвокат Юрченко Наталия Васильевна води предмете (укључујући наследства) у Француској, Пољској, Израелу, Грчкој, Немачкој, Швајцарској. Има велико искуство у вођењу кривичних предмета. Говори течно енглески. Контакти: Емаил: bellaw@belinur.by; телефон: +37517-3576920; факс: +37517-3946231.
Адвокат Наумик Денис Михайлович се бави тражењем наследника и спровођењем генеалошких истраживања, а такође води предмете (укључујући наследство) у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Енглеској, САД, Аустралији, Литванији, Летонији, Русији. Говори немачки на нивоу Б2. Контакти: Емаил: bellaw@belinur.by; телефон: +37517-2436800; факс: +37517-3946231.
Додатне информације можете пронаћи на сајту https://belinur.by (сајт на руском, белоруском, енглеском, немачком и кинеском језику).