Printer Friendly Version Састанак са представницима младих привредника из српске дијаспоре Минск, 27.10.2023. @ 1 November 2023 07:44 AM

Отправник послова a.i. В. Стевановић je присуствовао Интерактивној платформи „Српско искуство предузетништва у Белорусији“ у организацији Предузећа „УИН“ из Минска. Учесници платформе су били: заменица начелника Департмана за предузетништво Министарства економије Р. Белорусије, представник Националне агенције за инвестиције и приватизацију, директорка УП „УИН“, као и представници успешних српских младих привредника у Белорусији.
Током састанка млади привредници су изнели своја искуства у пословању у Белорусији, а размотрена су и питања законске регулативе, као и примене одговарајућих прописа Р. Белорусије у тој области. Присутни представници органа Р. Белорусије су изнели податке о повољним условима за инвестирање у Р. Белорусији и разрађеном систему повластица и привилегија за стране компаније-инвеститоре.
Млади и успешни Срби који послују у Белорусији високо су оценили услове живота и пословања у Белорусије, као и топле односе Белоруса и Срба, блискост два народа.
В. Стевановић је поздравио учеснике платформе, а младим привредницима пружио подршку, обећавши им сву потребну, реално могућу помоћ нашег ДКП, и пожелео успех у даљем животу и раду.