Printer Friendly Version Састанак са белоруским учесником програма стипендирања Свет у Србији @ 19 September 2023 11:53 AM

Уторак, 19.09.2023. године

Отправник послова a.i. Владан Стевановић одржао је састанак са белоруским учесником програма „Свет у Србији“ за академску 2021/22 годину, Илијом Ткаченком, који је пренео да је као стипендиста Владе Републике Србије прошао курс српског језика, положио језички испит и све испите на мастер студијама Факултета политичких наука у Београду, те да припрема мастер рад. Ткаченко се изузетно повољно изјаснио о наведеном образовном програму и уопште о Србији.
У оквиру програма „Свет у Србији“ за академску 2022/2023 годину је белоруски студент Андреј Крупенин, који је положио испит из српског језика A2 (99/100) и уписао се на основне студије Саобраћајног факултета у Београду.
В. Стевановић је истакао да поменути програм Владе Републике Србије пружа изузетну прилику за стицање академског знања страним студентима, али и учење српског језика, српске историје и културе, па представља изузетну могућност за повезивање двају народа. Стевановић је, такође, студентима пожелео успех и одличне резултате у студирању у Републици Србији.