Printer Friendly Version Свечано обележавање Савиндана у Домовном храму Светог Саве Борисовске епархије @ 30 January 2023 12:10 PM

Петак, 27. јануар 2023.

На позив Патријаршијског егзарха све Белорусије, митрополита Минског и Заславског Венијамина, отправник послова a.i. Александар Цревар је присуствовао литургији посвећеној обележавању Савиндана у Домовном храму Светог Саве Борисовске епархије.

Божанску литургију је вршио Митрополит Мински и Заславски Венијамин. Литургији су присуствовали изасланик одбране Предраг Маринковић, академик, проф. Иван Чарота, као и бројни верници.

По завршетку богослужења митрополит Венијамин је говорио о животу и служби Светог Саве, као и о његовој улози у православном свету.

У свом иступању А. Цревар је нагласио значај Светог Саве за српски народ и државу, захвалио се Белоруској православној цркви на помоћи у обнови храма Светог Саве у Београду, акцентирајући традиционалну блискост двеју цркава и народа.

Том приликом отправник послова а.и. је поклонио митрополиту Венијамину копију Радослављевог јеванђеља, а библиотеци Домовног храма Светог Саве Српског, српску духовну литературу.