Printer Friendly Version Сусрет отправника послова a.i. са директором Националне агенције за туризам Р. Белорусиje @ 1 September 2021 10:07 AM

Четвртак, 26. август 2021. године

У Амбасади Р. Србије је организован сусрет отправника послова a.i. А. Цревара са директором Националне агенције за туризам Р. Белорусије П.М. Сопотком и његовим сарадницима.

Током разговора белоруска страна је поновила заинтересованост за успостављање директних контаката са нашим туристичким организацијама и агенцијама. Директор П.М. Сопотко је изразио интерес за организовање могућих туристичких тура у циљу посета установама културе у Р. Србији, као и за туристичку понуду Београда, Н. Сада,  гастрономски туризам и винске туре у Р. Србији.

Отправник послова a.i. А. Цревар је том приликом указао на значај који Р. Србија придаје даљем развоју билатералне економске сарадње са Р. Белорусијом, посебно у области туризма. Истичући туристички и инвестициони потенцијал Р. Србије, нагласио је компаративне предности бањског туризма у Р. Србији, за који белоруска страна, у последње време, исказује све већи интерес.