Printer Friendly Version Обележавање 30. годишњице од усвајања Закона о предузетништву у Р. Белорусији @ 31 May 2021 01:14 PM

Понедељак, 31. мај 2021. године

Поводом обележавања 30. годишњице од усвајања Закона о предузетништву у Р. Белорусији, на позив генералног директора белоруског инкубатора малог бизниса „Унитарно предузеће - УИН“, Е.Е. Јашович, о.п. а.i. Александар Цревар  је, 29. о. м. у месту Руденск, присуствовао свечаности која је том приликом организована.


Догађају су присуствовали министар економије Р. Белорусије А.В. Червјаков, заменик министра економије С. Митјански, први заменик министра рада и социјалне заштите Р. Белорусије А. Лобович, посланици Националне скупштине, представници државних органа, Минског Регионалног савета за развој предузетништва, руководиоци највећих пословних синдиката и комерцијалних организација.


У разговору са министром економије Р. Белорусије, А.В. Червјаковим обострано је потврђен висок ниво билатералних односа заснованих на традиционалном пријатељству два народа. Министар А.В. Червјаков је изразио заинтересованост Р. Белорусије за даље унапређење економске сарадње са Р. Србијом. О.п. а.i. је захвалио Министарству економије и организатору на позиву за учешће и указао на обострани интерес за дугорочну економску сарадњу, као и на реалне могућности даљег јачања и развоја економске сарадње. У циљу даљег унапређења и конкретизације билатералне економске сарадње, договорен је састанак министра А.В. Червјаков и А. Цревара у Министарству економије Р. Белорусије.