Printer Friendly Version Презентација туристичког потенцијала Р. Србије на 23. међународном пролећном сајму туризма и услуга „Одмор 2021.“ @ 27 April 2021 08:56 AM

Петак, 23.04.2021. године

На позив заменика министра спорта и туризма Белорусије Портноја Михаила Петровича, отправник послова a.i. Амбасаде Републике Србије у Белорусији Александар Цревар је присуствовао церемонији свечаног отварања 23. међународног пролећног сајма туризма и услуга „Одмор 2021.“ у Минску.

Током разговора отправника послова a.i. и заменика министра спорта и туризма констатован је висок ниво билатералних односа који се заснивају на традиционалном пријатељству наша два народа. Отправник послова a.i. А. Цревар истакао је значај који Србија придаје даљем развоју економске сарадње са Белорусијом, истакавши потенцијале улагања у бањски туризам. Министар Портној изразио је интересовање за туристички и инвестициони потенцијал Србије, нагласивши предности које се огледају у безвизном режиму и директним летовима, а договорен је и састанак у Министарству спорта и туризма Белорусије.

Отправник послова a.i. је током посете сајму разговарао и са директором „Националне агенције за туризам“ Сопотком Павелом Михајловичем, директором државне туристичке компаније „Центар одмаралишта“ Белорусије Наталијом Ивановном и директором „Националног изложбеног центра – Белекспо“ Бараном Сергејем Александровичем.

У свим разговорима белоруска страна је исказала велику заинтересованост за успостављање директних контакта са туристичким организацијама и компанијама у Србији, посебно у области бањског и медицинског туризма, као и за презентовање туристичког и економског потенцијала Србије у Р. Белорусији.

Овогодишњи сајам су организовали Министарство спорта и туризма Р. Белорусије и „Национални изложбени центар - Белекспо“, а догађају су присуствовали и амбасадори Бугарске, Молдавије, Украјине, отправници послова Јерменије, Индије, као и представници амбасада Турске, Русије, Италије и Венецуеле.

Другог дана сајма на главној сцени „Националног изложбеног центра – Белекспо“ емитован је видео-материјал о туристичком потенцијалу Србије, а отправник послова a.i. је, заједно са колективом Амбасаде Србије у Белорусији, упознао посетиоце са богатом туристичком понудом Србије.