Printer Friendly Version Улазак домаћих и страни држављана у Р. Србију из пословних разлога @ 23 January 2021 05:50 AM

Петак, 22. 01. 2021.

На основу одлуке министра здравља З. Лончара, извршена је допуна Упутства о начину примене ограничења уласка у Републику Србију лицима која долазе из држава захваћених епидемијом заразне болести COVID-19, у складу са којом, се дозвољава улазак у Републику Србију домаћим и страним држављанима који улазе у Републику Србију због пословних разлога, уз претходно обавештавање Привредне коморе Србије, под условом да у року од 24 часа од часа преласка државне границе доставе Привредној комори Србије негативан RT-PCR тест или антиген тест на присуство вируса SARS-CoV-2, издат од стране референтне лабораторије Републике Србије.

Привредна комора Србије ће најаву преласка државне границе лица из става 1. ове тачке без одлагања доставити Министарству унутрашњих послова – Управи граничне полиције, а најкасније 24 сата пре очекиваног преласка државне границе.

Уколико лице из става 1. ове тачке не достави негативан RT-PCR тест или антиген тест на присуство вируса SARS-CoV-2 у року од 24 часа од часа преласка државне границе или уколико тест буде позитиван на присуство вируса SARS-CoV-2, Привредна комора Србије о томе без одлагања обавештава територијално надлежан завод за јавно здравље.

Поменута измена је објављена у "Службеном гласнику РС", бр. 4/2021 од 20.1.2021. године, када је и ступила на снагу.

Информације у вези са неопходном најавом Привредној комори Србије можете наћи на следећем линку.