Printer Friendly Version COVID 19 - Режим транзита преко територије Р. Белорусие за држављане Р. Србије и странце @ 22 October 2020 01:01 PM

Четвртак, 22.октобар 2020. године

У складу са информацијом Државног пограничног комитета Р. Белорусије (линк), од 00:00 часова 22. октобра 2020. године, страни држављани који транзитирају преко територије Р. Белорусије нису у обавези да поседују негативни ПЦР тест, односно да проведу 10 дана у самоизолацији, уколико поседују документ који потврђује да ће транзит преко територије Р. Белорусије трајати не више од 24 часа. Наведени документи могу бити: карта, транзитна белоруска виза, позивно писмо, путовање ради лечења, или друга документа.

Уколико страни држављани не поседују наведена документа, моћи ће да транзитирају преко територије Р. Белорусије без поседовања негативног ПЦР теста или мера самоизолације уколико попуне и потпишу анкету у којој ће својеручно написати „транзит преко територије Републике Белорусије у року не дужем од 24 часа“. Наведену анкету је неопходно сачувати и приликом изласка из Р. Белорусије предати службенику пограничне службе.

Страни држављани који не успеју да тразитирају преко територије Р. Белорусије у року од 24 часа, мораће да на изласку из Р. Белорусије презентују негативан ПЦР тест.