Printer Friendly Version Церемонија затварања међународних војних игара @ 7 September 2020 01:21 PM

субота, 05.09.2020. године

У организацији Министарства одбране Р. Белорусије у Бресту је, 5. септембра 2020. године, одржана свечана церемонија затварања такмичења која се, у оквиру „Међународних војних игара – 2020“, одржавају на белоруској територији: „Снајперска граница“, „Поларна звезда“ и „Сигурни пријем“. На поменутим такмичењима су учествовали припадници оружаних снага Србије, Белорусије, Руске Федерације, Узбекистана, Таџикистана, Јерменије и Вијетнама.
Церемонији затварања су присуствовали начелник Генералштаба и први заменик министра одбране Р. Белорусије, генерал-мајор, А. Волфович, заменик министра одбране за логистику генерал-мајор А. Бурдико, командант Снага за специјалне операције, генерал-мајор В. Денисенко, начелник Управе везе ГШ генерал-мајор О. Мишченко, амбасадори Јерменије, Узбекистана, Вијетнама, представници дипломатског кора, војни аташеи као и представници локалне самоуправе.
После одржаног програма, отправник послова а.и. Александар Цревар и изасланик одбране Р. Србије, пуковник Саша Момчиловић су се састали са екипом Војске Србије која је учествовала на такмичењу „Снајперска граница“. У разговору је заједнички оцењено да су војне игре изузетна прилика за стицање нових знања,  међусобну размену искустава и успостављање нових контаката. Још једном је изражена захвалност домаћину за одличну организацију такмичења.