Printer Friendly Version Актуелни режим уласка домаћих и страних држављана у Републику Србију @ 22 May 2020 02:43 PM

Петак 22. мај 2020. године

Влада Р. Србије је на седници одржаној 21. маја 2020. године донела Одлуку о престанку важења Одлуке о затварању свих граничних прелаза за улазак у Р. Србију, чиме су отворени сви гранични прелази Р. Србије и функционишу по уобичајеном режиму.
За улазак у Р. Србију више није потребна посебна сагласност/дозвола за улазак домаћих и страних држављана.
Свим лицима која улазе у Р. Србију, уместо ранијих мера изолације и обавезе поседовања негативног PCR теста, приликом пасошке контроле уручује се писмено обавештење тј. здравствено упозорење на српском и енглеском језику, о мерама којих се треба придржавати ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести Covid-19.
Страни држављани, којима је рок важења привременог боравка у Р. Србији истекао након дана проглашења ванредног стања, могу ући у Р. Србије најкасније до 01. јула 2020. године и законито поднети захтев за продужење привременог боравка у року од 30 дана од дана уласка. Сматраће се да је привремени боравак страних држављана, којима је он истекао у међувремену, у тренутку њиховог уласка у Р. Србију важећи и да наведене особе бораве законито у Р. Србији до окончања процедуре за продужење боравка за који су поднели захтев.