Printer Friendly Version Изјава амбасадора В. Ковачевића за Државну информативну агенцију – Белта поводом церемоније полагања капсула са земљом и обележавања 75. година победе у Другом светском рату @ 17 May 2020 06:50 AM

Уторак, 12. мај 2020. године

У склопу манифестација посвећених обележавању 75. година победе у Другом светском рату, амбасадор В. Ковачевић је, 8. маја 2020. године, у храму Свих Светих у Минску, учествовао у церемонији полагања капсула са земљом из градова које представљају знак сећања на пале борце и невине жртве у Другом светском рату.
Церемонији је присуствовао председник Р. Белорусије А. Лукашенко, представници Владе и Националне Скупштине Р. Белорусије, као и амбасадори Руске Федерације, Мађарске и Молдавије.
Том приликом амбасадор В. Ковачевић је дао изјаву за „Државну информативну агенцију – Белта“, у којој је истакао да начин на који се Р. Белорусија односи и чува сећање на победу у Другом светском рату, може послужити као пример другим државама. Посебно је указао да је веома важно што у очувању историјског сећања на победу у Другом светском рату, у Р. Белорусији активно учествују омладина и деца.
Целокупну изјаву амбасадора В. Ковачевића можете погледати на следећем линку.