Printer Friendly Version Избори за посланике Народне Скупштине @ 5 March 2020 02:05 PM

Избори за посланике Народне Скупштине расписани су за 26. април 2020. године.

Гласање за грађане Републике Србије са пребивалиштем у Белорусији ће бити организовано у Амбасади Републике Србије у Минску. Законски минимум за отварање гласачког места је 100 и више пријављених  гласача.

Грађани Р. Србије уписани у бирачки списак могу се пријавити за гласање лично у Амбасади Р. Србије у Минску у времену 9 - 17 часова, најкасније пет дата до закључења бирачких спискова ( 24:00 04. априла 2020. г. по Београдском времену). Са собом је потребно имати важећи документ (пасош или личну карту). Грађани се такође могу пријавити путем електронске поште на адресу Амбасаде. За пријаву је неопходно послати скан попуњеног формулара и скан личне карте или пасоша.  Формулар за пријаву за гласање у иностранству можете преузети овде.

Лице које је држављанин Р. Србије и има пребивалиште у Р. Србији а није уписано у јединствени бирачки списак, неопходно је да најпре поднесе захтев та упис у ЈБС и да исти буде процесуиран кроз апликацију јединственог бирачког система. Тек пошто захтев буде решен, односно надлежни орган донесе долуку о упису у ЈБС, може се примити, односно процесуирати, захтев а гласање у иностранству.

Грађани Р. Србије који нису уписани у бирачки списак могу поднети захтев за упис у ЈБС и захтев за гласање у иностранству лично у Амбасади Р. Србије у Минску, или путем електронске поште.  Формулар захтева за упис у бирачки списак можете преузети овде

Једиствени бирачки списак

Све детаље везане за гласање у иностранству можете наћи овде.