Printer Friendly Version Интервју амбасадора В. Ковачевића белоруској Државној информативној агенцији – „Белта“ @ 2 December 2019 10:21 AM

 Понедељак, 2. децембар 2019. године.

У вези са посетом председника Р. Белорусије А. Лукашенка Р. Србији (02.-03.12.2019. године), амбасадор В. Ковачевић је дао интервју белоруској Државној информативној агенцији – „Белта“.
У опширном интервјуу, амбасадор је нагласио да српско-белоруске односе карактерише потпуно разумевање и отвореност за сарадњу у свим областима. Указао да се политички односи  развијају изузетно успешно о чему сведочи динамика сусрета два председника. Посебно је истакао да се посети белоруског председника, у Р. Србији, придаје изузетна важност, као и да се председник А. Лукашенко дочекује као драги гост.
Говорећи о економској сарадњи и заједничким пројектима, амбасадор В. Ковачевић је нагласио да је током посете председника А. Лукашенка планирано одржавање српско-белоруског бизнис и ИТ форума, као и потписивање докумената о сарадњи у области образовања, иновација и развоја дигиталних технологија и развоја међубанкарске сарадње.

Комплетан интервју (у PDF формату) можете преузети овде.