Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Вељка Ковачевића са проф. др Иваном Чаротом и студентима прве године Филолошкога факултета БДУ @ 11 October 2019 01:52 PM

четвртак, 10. октобар 2019. године


Амбасадор Вељко Ковачевић је приредио пријем у Амбасади Р. Србије у Минску за студенте прве године Филолошког факултета БДУ, који уче српски језик. Пријему је присуствовао проф. др Иван Чарота, дописни члан САНУ, преводилац са српског на белоруски и руски језик и професор који је предавао српски језик генерацијама студената БДУ.  У свом излагању амбасадор В. Ковачевић је позвао студенте да се ближе упознају са нашом историјом, културом и животом, као и са својим колегама студентима из Р. Србије. Указао је да култура и изучавање језика на најбољи начин зближавају народе, а посебно братски народе попут Српског и Белоруског. Посебно је нагласио улогу и значај проф. др Ивана Чароте, који добио награду бившег председника Р. Србије Томислава Николића за заслуге у зближавању два братска народа. Р. Србија веома цени и помаже изучавање српског језика у Р. Белорусији. Амбасадор Вељко Ковачевић је пожелео студентима успех у њиховом даљем образовању и раду.
Током посете Амбасади, студенти су били у прилици да погледају видео презентацију о Р. Србији и Београду и ближе упознају са нашом културом и језиком.