Printer Friendly Version Међународна конференција Групе за подршку путу свиле ПС ОЕБС @ 9 May 2019 03:08 PM

Уторак, 30. април 2019. године

У Минску је, у периоду од 28. априла до 1. маја 2018. године, одржана Међународна конференција Групе за подршку путу свиле Парламентарне Скупштине ОЕБС. Главна тема конференције била је посвећена продубљивању сарадње у циљу одрживог развоја у оквиру пројекта „Појас и пут“.
Делегацију Р.Србије су представљали шеф сталне делегације НСРС у ПС ОЕБС, народна посланица Стефана Миладиновић, народна посланица Душица Стојковић, амбасадор Вељко Ковачевић и Вељко Рацковић, секретар делегације.
Током Конференције, народна посланица С.Миладиновић је иступала у оквиру првог панела посвећеног јачању и развоју економске сарадње и инвестиција у државама чланица пројекта „Појас и пут“ и том приликом је поновила да Р.Србија, од настанка иницијативе „Појас и пут“ у 2013. години, пружа пуну подршку њеној реализацији.
Другог дана Конференције, српска делегација је имала састанак са М.В. Мјасниковичем, председником Савета Републике Националне Скупштине Р.Белорусије.   Током састанка потврђени су традиционално добри, пријатељски и братски односи између Р.Србије и Р.Белорусије и изражена је спремност за даље унапређење и развој међупарламентарне сарадње.