Printer Friendly Version Радна посета министра одбране Р.Србије А.Вулина Р.Белорусији @ 4 March 2019 01:49 PM

Понедељак, 25. фебруар 2019. године


Министар одбране Р.Србије Александар Вулин боравио је 25. фебруара 2019. године у једнодневној радној посети Р.Белорусији. Том приликом су министар А.Вулин и амбасадор В.Ковачевић присуствовали примопредаја четири белоруска војна авиона "МиГ 29" у 558. ваздухопловном заводу у граду „Барановичи“. Примопредаји су присуствовали и: в.д. помоћника министра одбране Р.Србије за материјалне ресурсе, др Н.Милорадовић, командант РВ и ПВО, генерал-мајор Д.Жарковић, Начелник штаба за наоружање Министарства одбране Р.Белорусије, генерал-мајор А.Федин и председник Државног војноиндустријског комитета, Р.Головченко.
У свом говору на свечаности, министар А.Вулин је истакао да захваљујући личном односу председника А.Вучића и А.Лукашенка, који су и овог пута показали колико су важни,  Р.Србија данас располаже са четири авиона која су продукт Уговора о војнотехничкој сарадњи и помоћи Р.Белорусије Р.Србији. „Ово је велики дан за државу Србију, велики дан за наше Ратно ваздухопловство.", рекао је министар А.Вулин.
Након примопредаје, авиони су предати белоруској страни на ремонт и модификацију опреме како би били опремљени у складу са захтевима Р.Србије.