Printer Friendly Version XI заседање Међувладине српско-белоруске комисије за трговинско-економску сарадњу @ 4 February 2019 09:52 AM

Четвртак 31. јануар 2019.

У Минску је 30. и 31. јануара 2019. године одржано XI заседање Међувладине српско-белоруске комисије за трговинско-економску сарадњу.
Делегацију Р.Србије је представљао државни секретар Министарства привреде Р.Србије, Д.Стевановић. У саставу делегације су били: амбасадор Р.Србије у Р.Белорусији, В.Ковачевић, секретар Министарства привреде, Р.Савићевић, помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Ђ.Милић, секретар српског дела МК, самостални саветник у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Н.Дамњановић, руководилац Групе за међународну сарадњу Министарства привреде, Н.Михајловић, начелник Управе за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Ј.Милошевић, шеф одсека у Управи за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, В.Ћоковић и С.Вишњић из Одсека за билатералну сарадњу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.
Током заседања МК размотрено је актуелно стање и перспективе и могућности развоја трговинско-економске и инвестиционе сарадње Р.Србије и Р.Белорусије. Размењене су информације о резултатима економског развоја две земље у 2018. години и представљени су главни правци развоја економске политике у наредном периоду.
Након пленарног заседања, државни секретар Д.Стевановић и министар В.В.Колтович су потписали Протокол са XI заседања Међувладине српско-белоруске комисије за трговинско-економску сарадњу и дали изјаве за медије.