Printer Friendly Version Амбасадор В.Ковачевић са супругом посетио „Гимназију бр. 14“ у Минску и учествовао на отвореном часу @ 17 December 2018 10:34 AM

Среда, 12. децембар 2018. године

У оквиру републичког образовног пројекта Министарства образовања Р.Белорусије - „Од културе читања до културе личности“, амбасадор В.Ковачевић је, са супругом, посетио државну образовну институцију „Гимназију бр. 14“ (основна школа) у Минску, где је учествовао на отвореном часу посвећеном књизи белоруског аутора, В.Кожуре: „Азбука у стиховима и сликама“.
Отворени час је одржан у организацији Факултета образовања „Белоруског државног педагошког универзитета М.Танка“, у циљу представљања значаја васпитног потенцијала дечијих књига у образовању. На часу су ученици, другог разреда основне школе „Гимназија бр. 14“, читали песме на српском и белоруском језику.
Амбасадор В.Ковачевић се ученицима и присутнима обратио са поздравним говором, након чега је разговарао са директором „Гиманзије бр.14“, М.И.Граховом и  наставним колективом школе.
Аутор књиге В.Кажуро је истакао да је српска књижевница Д.Лазаревић, 2018. године превела књигу на српски језик, као и да је књига, српској читалачкој публици,  представљена током овогодишњег сајма књига у Београду.
Поред наведених, отвореном часу присуствовали су и декан Факултета образовања „Белоруског државног педагошког универзитета М.Танка“, Н.В.Жданович, директор „Гиманзије бр.14“, М.И.Грахова, као и представници највећих белоруских издавачких кућа.