Printer Friendly Version Презентација туристичке понуде Р.Србије у Амбасади Р.Србије у Минску @ 14 December 2018 12:14 PM

четвртак. 13.12.2018.


У организацији Туристичке организације Србије и Амбасаде Р.Србије у Минску, у здању Амбасаде је одржана презентација посвећена промоцији туристичке понуде Р.Србије.
Презентацији су присуствовали представници туристичких агенција из Р.Белорусије, председник „друштвене организације Белаја Рус“, Г.Давидко, представници белоруске трговинско-индустријске коморе, белоруске компаније „МАЗ“, проф. др И.Чарота, белоруски студенти српског језика и књижевности Филолошког факултета БГУ, као и представници српске дијаспоре у Р.Белорусији.
У уводној речи, амбасадор В.Ковачевић је истакао да између Р.Србије и Р.Белорусије постоје традиционално добри и развијени, пријатељски и братски односи. Наше две земље успешно развијају сарадњу у свим областима. Област туризма не представља изузетак. То је област коју заједнички желимо да додатно развијамо и побољшавамо. За Р.Србију, туризам није битан само у економском смислу, већ је од изузетне важности за развијање међуљудских односа и помаже да се људи, наши двеју братских држава, боље упознају.
Током презентације присутни су могли да се упознају са српском туристичком понудом, посебно зимског туризма. Током промоције служена су српска вина и храна. Организован је квиз знања о Р.Србији, а сви учесници су добили пригодне поклоне са српским мотивима. На крају презентације уприличена је томбола у којој су учествовали сви белоруски гости, а чија је главна награда била путовање у Р.Србију. Награду је добила новинар „Белоруског радија“, Н.Бовкалова.
По завршетку презентације, амбасадор В.Ковачевић је дао интервју „Државној информативној агенцији - Белта“, првом каналу „Радио-телевизије Белорусије“,  „Белоруском радију“, као и новинској агенцији „Белорусија данас“.

Линкови:

https://www.belta.by/society/view/serbija-i-belarus-sozdali-neobhodimye-uslovija-dlja-effektivnogo-turisticheskogo-obmena-kovachevich-329240-2018/

https://www.tvr.by/news/ekonomika/turisticheskiy_potentsial_belarusi_i_serbii_prezentovali_v_minske/

https://www.sb.by/articles/posol-serbii-v-belarusi-nashi-strany-khoteli-by-bolshe-sotrudnichat-v-sfere-turizma.html