Printer Friendly Version Сусрет амбасадора В.Ковачевића са директором белоруске фарме „Богуденко“, Д.М.Богуденком @ 20 November 2018 01:39 PM

Понедељак, 19.11.2018. године

Амбасадор Р.Србије Вељко Ковачевић је примио Дмитрија Богуденка, белоруског фармера из Гродњенске области, који обрађује посед од 60 хектара.
На наведеном поседу, на парцели од 20 хектара, господин Д.Богуденко је посадио семе шећерне репe, српско-белоруске производње.
У разговору са амбасадором В.Ковачевићем, господин Д.Богуденко је нагласио своје изузетно велико задовољство приносом шећерне репе, који је био преко 20 тона по хектару, као и степеном дигестије од 16.5 %.
Семена типа „Конус“ и „Смежо“ су резултат заједничке производње и примене науке у пракси, српске компаније „Smedex“ и РУП „Научно-практични центар Националне академије наука Р.Белорусије за пољопривреду“.
Господин Д.Богуденко је изразио спремност да о резултатима које је постигао обавести произвођаче у Р.Белорусији и Руској Федерацији.
Посебно је, такође, нагласио да, има велико задовољство, да љубав и поштовање које гаји према Р.Србији и српском народу, може на конкретан начин да искаже, овог пута, кроз заједничко српско-белоруско семе а истовремено је са великим познавањем и емоцијама говорио о Р.Србији.
Амбасадор В.Ковачевић је нагласио да сарадња у области примене науке у пољопривредној производњи може послужити као пример сарадње две братске и пријатељске земље и у многим другим областима.