Printer Friendly Version Осмо заседање Мешовите комисије за научно-техничку сарадњу Р.Србије и Р.Белорусије, 22. децембар 2017. @ 25 December 2017 10:16 AM

У Минску је 19. и 20. децембра 2017. године одржано Осмо заседање Мешовите комисије за научно-техничку сарадњу Р.Србије и Р.Белорусије.
Делегацију Р.Србије је представљао заменик министра просвете, науке и технолошког развоја Р.Србије, др С.Стојановић. У саставу делегације су били и амбасадор Р.Србије у Р.Белорусији, В.Ковачевић, секретар српског дела МК и самостални саветник у МПНТР, мр С.Богдановић и саветник А.Цревар.
У излагању на пленарном заседању, амбасадор В.Ковачевић је истакао да председник Р.Србије, А.Вучић посвећује посебну пажњу односима са Р.Белорусијом. Једна од главних карактеристика наших односа су редовни сусрети на највишем нивоу, као и сусрети ресорних министара, зато постоји много већи простор за унапређење свих облика међусобне сарадње, посебно у области науке и технологије, закључио је амбасадор В.Ковачевић.
Током заседања анализирани су постигнути резултати, размењене су информације и искуства о финансирању научних и других пројекта. На крају састанка потписан је Протокол осмог заседања МК и усвојен је Програм научно-техничке сарадње за 2018-2019. годину.