Printer Friendly Version XIV MEЂУНАРОДНИ СЛЕТ МЛАДИХ СПАСИЛАЦА-ВАТРОГАСАЦА @ 18 July 2016 02:40 PM

15. јули 2016. године Изванредни и Опуномоћени Амбасадор Републике Србије у Републици Белорусији Вељко Ковачевић је на позив министра за ванредне ситуације Републике Белорусије Владимира Вашћенко узео учешће у свечаном затварању XIV Meђународног слета младих спасилаца-ватрогасаца који се одржавао у Лицеју при Гомељском инжењерском институту Министарства за ванредне ситуације 7-16. јули 2016. године.


Основни циљ слета је потрага за новим ефикасним облицима рада са омладином везаном за обуку у вештинама спасавања у различитим ванредним ситуацијама, успостављање сарадње између државних, јавних и међународних организација у овој области, као и патриотско и морално васпитање омладине.


У слету су учествовали представници 12 земаља: Белорусије, Србије, Азербејџана, Бугарске, Грузије, Италије, Казахстана, Литваније, Летоније, Пољске, Русије и Украјине. Тим из Србије наступа на слету 12. пут.


Амбасадор Србије је високо проценио организацију манифестације „Имам предивне утиске о томе што сам видео. Белорусија је још једном показује две ствари: високи ниво организације и своју душу која се изражава у топлом гостопримству".