Printer Friendly Version ДАНИ БЕОГРАДА У МИНСКУ 28-30. јуни 2016. године @ 11 July 2016 08:22 PM

Градоначелник Београда Синиша Мали са делегацијом је боравио 28-30. јуни у посети Минску, где је са својом колегом градоначелником Минска Андрејом Шорецом свечано отворио манифестацију „Дани Београда у Минску”. Двојица градоначелника су разговарали о сарадњи у комуналној области, саобраћају и туризму. Константовано је да у кратком периоду од прошлогодишње посете С. Малог граду Минску сарадња двеју престоница интензивирана и подигнута на виши ниво. Градоначелник С. Мали је позвао А. Шореца у посету граду Београду. Потписан је спoрaзум о одржавању манифестације „Дани Минска у Београду”, која ће се следеће године организовати у српској престоници.

У оквиру манифестације је одржан добро посећен бизнис форум, који је дао значајан допринос бољем познавању и заједничком раду привредника два града.

Дани Београда су имали запажен и добро освећен програм изражен кроз изложбу Николе Тесле, шаховски турнир, концерт Дивне Љубојевић, Јована и Наде Колунџија, ансамбла „Лола“, октета „Константин“, изложбу фотографија „Београд кроз историју“, презентацију туристичког потенцијала Београда, ручних радова и сувенира.

Разговори двојице градоначелника били су веома добри, а наведене манифестације су послужили не само презентацији града Београда, него бољем познавању двеју пријатељских земаља.