Printer Friendly Version ГРУПА СТУДЕНАТА ПОСЕТИЛА АМБАСАДУ У МИНСКУ @ 15 June 2016 01:31 PM

Група од 45 студената Економског факултета у Суботици, на челу са Милошем Драшковићем председникоом удружења “IDnet” и Костом Јусифидисом, професором факултета, која је боравила у Р. Белорусији на студијском путовању “Европа на длану IX” посетила је 18. априла 2016. године Амбасаду Р. Србије у Минску.

Стручни студијски програма “Европа на длану IX” организовало је Удружње грађана “IDnet” у сарадњи са Економским факултетом у Суботици са циљем да се студентима тог факултета представе модели функционисања европских и међународних институција.  У оквиру програма који уз посете амбасадама Р. Србије предвиђа посете факултетима, институцијама и компанијама у европским престоницама у Минску је реализована посета Економком факултету.

Студентима се обратио амб. В. Ковачевић и у краћем излагању их упознао са радом и функционисањем Амбасаде и билатералним односима и сарадњи Р. Србије са Р. Белорусијом.  У даљем току посете студенти су се интересовали о општој слици и свакодневном животу људи  о Минску и Белорусији са чиме су у неформалном разговору и дружењу упознати.