Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ О РАСПИСАНИМ ИЗБОРИМА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ Р. СРБИЈЕ ЗА ДАН 24.4.2016. ГОДИНЕ @ 8 March 2016 09:45 AM

Обавештавају се држављани Републике Србије са боравком на територије Републике Белорусије да су расписани избори за народне посланике Народне Скупштине Р. Србије, који ће се одржати 24.4.2016. године. Позивају се држављани Републике Србије са боравком на територије Републике Белорусије да се упишу у бирачки списак у Амбасади Републике Србије у Минску ради гласања на предстојећим изборима за народне посланике, најкасније до 2. априла 2016. године.

Право да гласају на изборима за народне посланике Народне Скупштине Републике Србије у Амбасади Републике Србије у Минску имају држављани Републике Србије који су уписани у јединствени бирачки списак (уколико нису уписани у јединствени списак, уз пријаву  за гласање поднеће се и пријава за упис у јединствени бирачки списак) и који се упишу у бирачки списак Амбасаде Републике Србије у Минску до 2.4.2016. године. Гласачко место у Амбасди Републике Себије у Минску биће отворено уколико се у бирачки списак упише најмање 100 бирача.

Шире информације о упису у бирачки списак садржане су у Обавештењу у прилогу.

Пријаве за упис у бирачки списак могу се поднети у Амбасади Републике Србије у Минску ул. Румјанцева бр. 4, сваког радног дана у времену од 9,00 до 17,00 часова. Приликом пријављивање са собом понети важећи пасош, личну карту или возачку дозволу Р. Србије у којој је уписан ЈМБГ.

Пријаве за гласање у Амбасади могу се поднети и путем поште, факса или e-maila уз прилагање копије пасоша, личне карте или возачке дозволе Р. Србије у којој је уписан ЈМБГ.

Образац пријаве за гласање у Амбасади можете преузети ОВДЕ.

Пре подношења пријаве за гласање у Амбасади потребно је проверити да ли је подносилац уписан у јединствени бирачки списак. Проверити ОВДЕ.

Уколико није уписан, ОВДЕ преузети и попунити пријаву за упис у јединствени бирачки списак, према месту пребивалиштва у Србији или према последњем месту пребивалишта једног од родитеља.

За све додатне информације можете се обратити Амбасади на телефон бр. +375 17 284 29 84 или 284 29 90 или на e-mail: embassy.minsk@mfa.rs.