Printer Friendly Version ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ БЕОГРАДА СА ГРУПОМ ПРИВРЕДНИКА БЕЛОРУСИЈИ, Минск, 05-08.10.2015.г @ 26 October 2015 01:31 PM

Делегација привредне коморе Београда са групом привредника, предвођена председником Миливојем Милетићем боравила од 05-08.10.2015. године у Минску на позив  Белоруске трговинско-индустријске коморе. У привредном делу делегације били су представници предузећа Аеродром Београд, ГСП Београд, Прва петолетка Трстеник, Агропанонка Београд, Вуловић транспорт Крагујевац и др. У саставу делегације био је и Александар Јовичић, посланик у НС Р. Србије и почасни конзул Р. Белорусије у Р. Србији са седиштем у Крагујевцу Зоран Вуловић.

Током посете председник ПК Београда М. Милетић сусрео се са првим замеником председника Белоруске трговинско-индустријске коморе Александром Нахаенком.

Током разговора размотрене су могућности ширења контаката и учвршћивања сарадње између привредника и пословних људи двеју земаља у свим областима. Посебно је истакнута потреба интензивирања сарадње у областима индустрије, пољопривреде, образовања, туризма и другим сферама од заједничког интереса. Такође су размотрене и перспективе развоја међукоморске сарадње двеју земље. Договорена је редовна размена пословних информација између комора, као и сарадња у организовању сусрета представника бизниса двеју страна. У том контексту предвиђено је и организовање манифестација “Дани Београда у Минску” и “Дани Минска у Београду”. Постигнут је договор о организацији  заједничког учешћа српских и белоруских предузећа и организација на међународним економским и инвестиционим форумима. У  време посете делегације Белоруској трговинско-индустријској комори организовани су и сусрети појединих чланова привредног дела делегације за заинтересованим белоруским привредницима.  

Председник ПК Београд М. Милетић је имао сусрет и разговор у Минском градском извршном комитету са земеницом мера Жаном Бирич.

Делегација је обишла велика белоруска предузећа “МАЗ”, “Белкоммунмаш” и “Амкодор “ где се сусрела и разговарала са руководством тих предузећа.