Printer Friendly Version ВОЈНА И ВОЈНО-ТЕХНИЧКА САРАДЊА @ 14 November 2014 07:46 AM

Делегација  Министарства одбране Републике Србије на челу са министром Братиславом Гашићем боравила је у посети Р. Белорусији 10-12 новембра 2014 године.

Министри одбране Р. Сбије и Р. Белорусије Б. Гашић и Ј. Жадобин размотрили су актуелно стање и перспективу  војне, војно економске, научно-техничке и медицинске сарадње. Констатовали су да су укупни билатерални односи између две земље одлични и да у њима нема отворених питања. Потписали су Споразум о сарадњи у области одбране, чиме су створени формално-правни услови за даље унапређивање ове сарадње.

Министра одбране Р. Србије Б. Гашића  примио је и заменик премијера Р. Белорусије П. Прокопович и том приликом је разговарано о развоју и унапређивању укупних односа, посебно на економском и војно-економском плану.

Министар Б. Гашић је са члановима делегације посетио Војну академију Р. Белорусије, Државни војно-индустријски комитет, 558 Авијацијски ремонтни завод и положио венац на споменик-обелиск на Тргу победе, посвећен  жртвама Великог отаџбинског рата.