Printer Friendly Version ОДЛУКА О УЛАСКУ БЕЗ ВИЗЕ НОСИОЦИМА СТРАНИХ ПИ КОЈИ ПОСЕДУЈУ ВАЖЕЋУ ШЕНГЕН ВИЗУ @ 6 November 2014 12:44 PM

Одлуком Владе Републике Србије, која је ступила на снагу 08. новембра 2014 године, страни држављани, носиоци свих врста путних исправа осим путних листова и путних исправа које се издају у складу са међународним конвенцијама, могу да уђу, транзитирају и бораве без визе у Републици Србији, ако поседују важећу Шенген визу, визу Велике Британије и осталих држава чланица Европске уније или визу САД, или ако имају регулисан боравак у државама Шенген зоне, државама ЕУ, или САД, најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци.

Ова одлука се односи и на носице дипломатских и службених пасоша који су као дипломате и чланови административно-техничког особља акредитовани у некој од земаља Шенген зоне, држава чланица ЕУ или САД и који по том основу имају регулисан боравак у тим земљама.

Ова одлука се не односи на носице путних исправа издатих у складу са међународним конвенцијама (Travel Document, Fremling Pass/Fremden Pass) нити на лица која су носиоци Travel Document-a а имају регулисан боравак у државама наведеним у Одлуци у форми посебно документа (картице).