Printer Friendly Version ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ @ 9 December 2013 12:46 PM

Обавештавамо заинтересоване држављане Р. Србије да је у Министарству спољних послова Р. Србије (МСП) почетком децембра 2013. године донет одговарајући акт којим се држављанима Р. Србије омогућава обављање стручне праксе у МСП или  Дипломатско-конзуларним и другим представништвима Р. Србије  у иностранству (ДКП) у трајању од најмање две недеље до најдуже шест месеци.

Стручну праксу у МСП или ДКП могу обављати студенти основних студија, дипломци и студенти постдипломских студија на факултетима у земљи или иностранству који нису стално запослени. Изузетно,  стручну праксу у МСП могу обављати и ученици завршног разреда средњих 4-годишњих школа и матуранти, али само на пословима административно-техничког карактера.

По правилу наведена лица праксу обављају  на бесплатној основи, а немају ни  право на друге новчане надокнаде (за путне трошкове, осигурање, смештај и исхрану, здравствену заштиту и сл.).

За детаљније информације о могућностима и условима обављања стручне праксе у МСП или Амбасади РС у Минску, заинтересована лица се  могу обратити првом саветнику амбасаде Властимиру Ђуричанину, било лично или путем телефона, факса или е-mail-а  које можете наћи на овом сајту.