Printer Friendly Version ОТВАРАЊЕ ДИРЕКТНЕ АВИО ЛИНИЈЕ МИНСК-БЕОГРАД (СА СЛЕТАЊЕМ У БУДИМПЕШТИ) @ 20 September 2013 08:45 AM

Белоруска авио компанија «Белавија» 19. о.м. отворила је нову директну авио линију Минск-Београд-Минск  (са слетањем у Будимпешти).  Летови ће се обављати два пута недељно  (понедељком и четвртком).

Поводом првог лета, на међународном аеродруму у Минску, одржана је пригодна  свечаност уз присуство генералног директора «Белавије» А. Гусарова и амбасадора Р. Србије и Р. Мађарске у Р. Белорусији др Стојана Јевтића и Вилмоша Сиклавари. Они су у одговорима на питања присутних новинара указали на значај отварања директне авио линије за даљи развој и унапређивање трговинско-економске сарадње, културних веза, туристичког промета, међуљудских и др. контаката   између наших земаља. Директор Гусаров се још једном захвалио српским и мађарским властима и амбасадорима две земље на разумевању и подршци у отварању ове авио линије и обећао да би у каснијој фази,  зависно од потреба, број летова могао бити увећан.

 ПОВЕЗАНА ВЕСТ:

ПРВИ ЛЕТ 19.09.2013. (ВИДЕО ТUT.BY)