Printer Friendly Version ТУРИСТИЧКА ПРОМОЦИЈА Р. СРБИЈЕ ПОВОДОМ ОТВАРАЊА АВИО ЛИНИЈЕ МИНСК-БЕОГРАД-МИНСК (ПРЕКО БУДИМПЕШТЕ) @ 5 September 2013 08:26 AM

Поводом отварања авио линије Минск-Београд-Минск (преко Будимпеште), чији први лет планиран за 19. о.м.,  у организацији туристичких организација Р. Србије и Р. Мађарске и белоруске авио компаније «Белавија», уз подршку и помоћ амбасада Р. Србије и Р. Мађарске у Р. Белорусији, у Минску је 03. 09. 2013 године одржана туристичка промоција Р. Србије и Р. Мађарске, као и те нове авио линије «Белавије».

      

На конференцији за новинаре о значају отварања авио линије за даље подстицање и развој укупних односа, посебно трговинско-економских, туристичких и обичних људских веза и контаката између три земље,  говорили су генерални директор «Белавије» А. Гусаров, амбасадор Р. Србије у Р. Белорусији др С. Јевтић, амбасадор Р. Мађарске у Р. Белоруосији, и представници туристичких организација Србије и Мађарске.

Одржана је и туристичка промоција Србије и Мађарске пред око 60-так представника белоруских туристичких организација и туроператера.  У оквиру Workshopa туристичке могућности и садржаје Србије (културне манифестације, историјски споменици, зимски и бањски туризам, кулинарија и др.) представила је саветница ТОС-а О. Стојановић. Презентацију су допунили R-Tours  и белоруска туристичка агенција ВЛП која присутна на туристичком тржишту Р. Србије.

Постојање безвизног режима између две земље означено је као значајна предност за привлачење белоруских туриста у Р. Србију, и обратно.

Туристичка организација Србије