| |     русский | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): понедељак, среда и петак од 10.00 до 12.00 часова

Празници

Адреса
Румјанцева 4
220034 МИНСК
РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА

Телефон:  +375 17 / 284 29 84, 284 29 90 Локација/Мапа
Факс:        +375 17 / 233 92 26 Конзуларна надлежност
Е-mail: embassy.minsk@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.minsk.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Разговор амбасадора В.Ковачевића са МСП Р.Белорусије В.Макејем Петак, 30. март 2018. године

Амбасадор В.Ковачевић и МСП В.Макеј су заједнички оценили да се односи две земље успешно развијају, да постоји учесталост политичких контаката на свим нивоима, као и да постоји простор за даље активно унапређивање трговинско-економских односа. Договорен је даљи развој и конкретизација заједничких пројеката у различитим областима.
МСП В.Макеј је поновио неизмењену позицију Р.Белорусије по питању подршке суверенитету и територијалном интегритету Р.Србије, као и спремност Р.Белорусије да подржи Р.Србију на међународном плану.


 


Телефонски разговор председника Р.Србије А.Вучића и председника Р.Белорусије А.Лукашенка Среда, 28. март 2018. године

 

У разговору два председника размотрено стање и перспективе развоја односа између Р.Белорусије и Р.Србије, као и могућност повећања међусобне робне размене. Заједнички констатована усаглашена позиција двеју држава у сфери политике, регионалним и међународним питањима.
Председник Р.Србије А.Вучић је упутио позив белоруском председнику да посети Р.Србију и информисао га о дешавањима на КиМ од 26. марта 2018. године“.
 


 


Разговор специјалног изасланика председника Р.Србије, потпредседника Владе и МУП Р.Србије, др Н.Стефановића са председником Р.Белорусије А.Лукашенком Петак, 28. марта 2018. године

 

Специјални изасланик председника Р.Србије, потпредседник Владе и МУП Р.Србије, др Н.Стефанови је данас разговарао са председником Р.Белорусије А.Лукашенком
Односи Р.Србије и Р.Белорусије су заједнички оцењени као традиционално добри и пријатељски. Председник Р.Белорусије је посебно нагласио да Белоруси гаје изузетно блиска осећања према браћи Србима.
Потпредседник Владе и МУП Р.Србије др Н.Стефановић пренео лични позив председника Р.Србије, А.Вучића да председник А.Лукашенко посети Р.Србију у наредним месецима и информисао председника А.Лукашенка о дешавањима на Косову и Метохији од 26. марта 2018. године.

Видео линк  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=QduwEXabMd8


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова